Συμβουλές για επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου

banio 1

Η πετυχημένη ανακαίνιση μπάνιου απαιτεί σωστό σχεδιασμό πριν από την έναρξη των εργασιών. Στην συνέχεια του άρθρου σας παραθέτουμε τις 6 βασικότερες κατά την γνώμη μας παραμέτρους;

1. Αποφασίστε ποιες είναι οι ανάγκες σας.

Πριν ξεκινήσετε τις όποιες εργασίες, καταγράψτε τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε με την ανακατασκευή του μπάνιου σας. Απαντήστε σε ερωτήσεις του τύπου:

Είναι λειτουργικό και καλαίσθητο;

Τα είδη υγιεινής έχουν την κατάλληλη χωροθέτηση;

Υπάρχει σωστός φωτισμό- αερισμός;

Είναι σύγχρονες οι υδραυλικές εγκαταστάσεις;

Έχει θέρμανση;

Υπάρχουν προβλήματα υγρασίας;

2. Σχεδιάστε το σωστά.

Ένας ειδικός αφού λάβει υπόψη του τις ανάγκες σας, θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές ιδέες και λύσεις και θα καταφέρει να υλοποιήσει τις ανάγκες σας στην πράξη.

Με την σωστή μελέτη ο Αρχιτέκτονας ή ο Μηχανικός θα σας ενημερώσει για τα κατάλληλα υλικά, θα σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις τόσο σε τεχνικά θέματα όπως: την αποξήλωση ή όχι των παλιών πλακιδίων, την απομάκρυνση ή όχι του παταριού, την αντικατάσταση ή όχι των υδραυλικών κλπ. όσο και σε σχεδιαστικά ζητήματα όπως: μπανιέρα ή ντους, εντοιχιζόμενο καζανάκι με κρεμαστή λεκάνη, ψευδοροφή, χρωματισμός, φωτισμός κλπ.

Επιπλέον, η χρήση τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών απεικονίσεων με χρώματα και υλικά θα σας δώσει εικόνα των επιλογών σας πριν από την κατασκευή.

3. Επιλέξτε σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις & τα κατάλληλα ποιοτικά υλικά.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιφέρει αλλαγές και στο σχεδιασμό του μπάνιου. Η κατασκευή ντουζιέρας έχει επικρατήσει αυτής της μπανιέρας για πρακτικούς, εργονομικούς και αισθητικούς λόγους. Η ντουζιέρα κατασκευάζεται στο ίδιο ή κατώτερο επίπεδο με το υπόλοιπο δάπεδο και η τοποθέτηση γυάλινης συρόμενης ή ανοιγόμενης πόρτας της δίνει αισθητικό πλεονέκτημα. Επίσης, η χρήση κρεμαστής λεκάνης με εντοιχιζόμενο καζανάκι κάνει τον καθαρισμό του δαπέδου ευκολότερη και η εκμετάλλευση του χώρου αποτελεσματικότερη.

Η επιλογή των κατάλληλων και ποιοτικών υλικών επένδυσης είναι επίσης σημαντική. Τα επώνυμα προϊόντα: κεραμικά πλακίδια, γρανιτοπλακάκια, ή ακόμα είδης τροπικής ξυλείας, η πατητή τσιμεντοκονία, ο κερλίτης κλπ. είναι άριστη επιλογή για υγρούς χώρους όπως τα μπάνια.

4. Κοστολογήστε το.

Με δεδομένο ότι έχετε στα χέρια σας μια σωστή μελέτη, με σαφή καθορισμό εργασιών, λεπτομερή προμέτρηση ποσοτήτων και κόστους υλικών και εργατικών, ο προϋπολογισμός του συνολικού κόστους είναι ολοκληρωμένος.

5. Εμπιστευτείτε έναν ειδικό.

Η επιλογή του συνεργείου που θα υλοποιήσει την ανακαίνιση είναι κρίσιμη. Δεν είναι όμως ένα συνεργείο ή ένας τεχνίτης που θα απασχοληθεί και τις περισσότερες φορές η συνεννόηση και ο συντονισμός είναι αδύνατα. Η ανάθεση της ανακαίνισης σε Μηχανικό σας απαλλάσσει από τον πονοκέφαλο των μεμονωμένων συνεργείων.

6. Δώστε ένα αέρα πολυτέλειας.

Αν θέλετε να έχετε κάτι παραπάνω από ένα απλό και λειτουργικό μπάνιο μπορείτε να δώσετε ένα αέρα design με προσωπικές πινελιές που θα σας δώσουν ευχάριστες μικρές απολαύσεις.

‘Eνας εντυπωσιακός καθρέφτης, μια στήλη υδρομασάζ, μια κεφαλή ντους με χρώμα led, , η εγκατάσταση τηλεόρασης ή ο περιμετρικός φωτισμός με έγχρωμη ταινία led, είναι μερικές από τις επιλογές που θα χαρίσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και θα κάνουν το μπάνιο σας ευχάριστο χώρο χαλάρωσης.

Ζητείστε μας μια προσφορά για την ανακαίνιση του δικού σας μπάνιου.


© Arxis. All rights reserved.
Powered by Pyro Graphics.