Συμβουλές για την ανακαίνιση της Κουζίνας

kouzina 1

Η ανακαίνιση κουζίνας θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα σας, θα προσθέσει σημαντική υπεραξία στο σπίτι σας. Η επιτυχία της ανακαίνισης όμως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τους βασικότερους από τους οποίους αναλύουμε στην συνέχεια του άρθρου.

1. Σχεδιάστε την Κουζίνα σαν σύνολο.

Σχεδιάζοντας την νέα κουζίνα θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και να ενσωματώσετε στο σχεδιασμό θέματα όπως φυσικό φωτισμό και θέση ανοιγμάτων, πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, θέσεις ηλεκτρικών ειδών, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ανάλογα με το εμβαδό του χώρου θα πρέπει να αποφασίσετε για την τοποθέτηση τραπεζιού ή μη, θα είναι ανοιχτή κουζίνα με πάσο ή κλειστή με πόρτα. Ολοκληρώστε τον σχεδιασμό με διαστάσεις ντουλαπιών και μεγέθη συσκευών.

2. Χρησιμοποιήστε ποιοτικά εξαρτήματα και έξυπνους μηχανισμούς.

Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας μεντεσέδες και μηχανισμούς με φρένο για τα συρτάρια. Τα εξαρτήματα υπόκεινται σε μεγάλη μηχανική καταπόνηση και θα πρέπει να αντέχουν στο χρόνο και την χρήση. Η αγορά της Κουζίνας έχει εξελιχθεί με έξυπνους μηχανισμούς, που αξιοποιούν τους ανεκμετάλλευτους χώρους (magic corner κλπ.) για την διευκόλυνση των χρηστών.

3. Αποφασίστε το υλικό των επιφανειών.

Η επιλογής της επιφάνειας στα πορτάκια είναι ανάμεσα σε βακελίτη, μελαμίνη, μασίφ, ημιμασίφ, από MDF για λάκα και θα πρέπει να γίνει με κριτήριο την αντοχή στο χρόνο, την δυνατότητα συντήρησης, την ευκολία καθαρισμού και την σχέση ποιότητας τιμής.

4. Διαλέξτε πυρίμαχο πάγκο.

Ο πάγκος της κουζίνας θα πρέπει να είναι καταρχήν αδιάβροχος και επιπλέον πυρίμαχος. Πέρα από τις κλασικές επιλογές πάγκων από βακελίτη ή γρανίτη, η επιλογή πάγκου από Corian ή από Κerlite ή Neolith θα δώσει το κάτι παραπάνω στην κουζίνα σας.

5. Επιλέξτε το κατάλληλο δάπεδο.

Το δάπεδο της κουζίνας πρέπει να έχει σχέση με την συχνότητα της χρήσης, το ύφος που σας αρέσει, τα χρήματα που θέλετε να δαπανήσετε. Οι επιλογές είναι πολλές από πλακάκι και μάρμαρο, βινύλιο σε μορφή τάπητα, φελλός ακόμα και πάτωμα.

6. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα.

Εκτός από καθεαυτό τον σχεδιασμό των ντουλαπιών, δώστε ιδιαίτερη σημασία στον σωστό φωτισμό της κουζίνας. Ο χώρος παρασκευής απαιτεί καλό και εστιασμένο φωτισμό ενώ ο χώρος φαγητού και διέλευσης κεντρικό και απαλό φωτισμό. Διαλέξτε χρώματα που θα αναδεικνύουν τα νέα ντουλάπια και παράλληλα θα δημιουργούν ήρεμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά ανακαίνισης Κουζίνας.


© Arxis. All rights reserved.
Powered by Pyro Graphics.